Pelykh Viktor Hryhorovych
· Почесна грамота Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом» (2007 year)
· Заслужений діяч науки і техніки України (2009 year)
· Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (2014 year)
Development and improvement of technologies of production, processing, examination and quality control of livestock products using the best domestic and world gene pool in the farms of the southern region of Ukraine
1. Селекція сільськогосподарських тварин / Ю. Ф. Мельник, В. П. Коваленко, А.М. Угнівенко, Б. М., К. А. Найденко, В.Г. Пелих та ін. [За заг. ред. Ю.Ф. Мельника, В.П. Коваленка та А.М. Угнівенка]. – К., 2007. – 554с.
2. Технологія продуктів забою тварин: навч.посібник / Пелих В. Г., Сморочинський О.М., Назаренко І.В. – Херсон: «Олді-плюс», 2008. – 264с.
3. Мировой генофонд свиней: Монография. / В И. Герасимов, Н. Д. Березовский, В. М. Нагаевич, В.Г. Пелых [и др.]. Под ред. В. И. Герасимова, Н. Д. Березовского и В. М. Нагаевича. – Харьков: Эспада, 2006. – 520с.
4. Технологія виробництва продукції свинарства. Підручник Ю.В.Засуха, В.М. Нагаєвич, М.П.Хоменко, Д.І.Барановський, В.І.Герасимов, В.Г.Пелих та ін. - за загальною редакцією М. П. Хоменко. – Вінниця : Нова Книга, 2008. – 336с.
1. Пелих В. Г. Селекційні методи підвищення продуктивності свиней / В.Г. Пелих.- Херсон: Айлант, 2002. – 264 с.
2. Перспективы свиноводства [Текст]: монография / В.П. Коваленко, В.М. Рябко, В.Г. Пелых ; Херсон. гос. аграр. ун-т, Ин-т животноводства степ. р-нов "Аскания-Нова". - Херсон : Айлант, 2000. - 83 с.
1. Pelikh V. G. Index evaluation of pigs and determination of selection limits / V. G. Pelikh, S. V. Ushakova, N. L. Pelikh // Agric. sci. pract. 2019; 6(1):67-74.
2. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of ukrainian plant raw materials and products. / Pylypenko L.N, Lopotan I.V, Yamborko G.V, Ilyeva E.S. Pelykh VG. // J Pub Health Catalog. 2018;1(2):39-40.
1. Пелих В. Г. Ефект поєднаності помісних батьківських пар на підвищення продуктивності свиней / В. Г. Пелих, С. В. Ушакова // Вісник аграрної науки. – 2016. – № 1. – С. 49–52.
2. Пелих В.Г., Ушакова С.В. Встановлення цільових меж відбору свиней. Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН, 2020.№ 123 С.129-137.
3. Пелих В.Г., Ушакова С.В., Сахацька Є.А. Використання харчової клітковини у технології січених м'ясних напівфабрикатів. Наукові доповіді НУБіП України, 2020. 05(87).
4. Пелих В. Г. Вплив параметрів консолідації груп за живою масою та рівномірністю росту на динаміку росту молодняку свиней / В. Г. Пелих, І. В. Чернишов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2014. - № 1. - С. 30-33.
5. Пелих В. Г. Інтер’єрні показники свиней різних генотипів / В. Г. Пелих, І. В. Чернишов, М. В. Левченко, С. В. Ушакова // Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. - 2016. - Вип. 96. - С. 151-155.
6. Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко та ін. Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова». Одеса. Збірник наукових праць Аграрний вісник Причорномор’я Сільськогосподарські науки. 2019. Вип.92-2.
1. Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40.
2. Пелих В.Г., Ушакова С.В. Вплив рослинної сировини на якісні показники січених м’ясних напівфабрикатів. Матеріали Х Міжнародної науково-практичної онлайн конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства». 22-23 квітня 2021 року. м.Київ. С.170-171.
3. Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40.
4. Пилипенко Л.М. Данилова О.І., Пелих В.Г. Сучасні тенденції контролю безпечності харчової продукції в індустрії гостинності. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи», 19-20 вересня 2019 р.: тези доп. / редкол.: О.І. Черевко та ін.- Харків: ХДУХТ, 2019. – 287. [XXVIII].- с.141-145.
Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності, Національний університет біоресурсів і природокористування, 20.03.19 — 5.04.19р., CC 00493706/009287-9
Міжнародна весняна школа «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні Європейського контролю за безпечністю харчових продуктів» в рамках реалізації Модуля Жана Моне587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE “EU FoodSafetyControl” (Напрямки: Законодавство про харчові продукти та корми; Належна гігієнічна практика, аналіз ризиків; Контроль органічного виробництва), 28.04.20 – 29.04.20р., Національний університет біоресурсів і природокористування
Особливості застосування інструментів Micosoft Office 365 для організації дистанційного навчання в закладах освіти, Сумський державний університет, 9.09.20 – 16.09.20р., СП № 05408289/1596-20
Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності, Національний університет біоресурсів і природокористування, Національний університет біоресурсів і природокористування,28.09.20 — 9.10.20р., свідоцтво № 00493706/012576-20
- Технологія експлуатації тваринницьких комплексів та енергетичної бази
- Технологічне обладнання виробничих процесів у тваринницькій та переробній промисловості
- Методи і організація досліджень
- Моніторинг селекційних процесів
- Організація селекційно-племінної робити в рибництві
- Технологія виробництва продукції тваринництва
- Селекційні методи підвищення продуктивності свиней
- Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
- Сучасні тенденції світових технологій переробки та зберігання с.-г. продукції
- Еволюційні основи селекції
- Механізація процесів виробництва і переробки продукції тваринництва