Під керівництвом кандидата с.-г. наук, доцента Іваніва М.О. продовжуються наукові спостереження за посівами сої здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії другого року навчання ОНП «Агрономія» Возняка В.В. відповідно до дисертаційного дослідження на тему: «Продуктивність сортів сої залежно від технологічних заходів в умовах Південного Степу України». Соя відноситься до універсальних культур продовольчого, кормового і технічного призначення та в останні роки займає стратегічне значення у питаннях забезпечення населення як України, так й інших країн світу, рослинним білком та олією. Пов’язано це з унікальним хімічним складом зерна цієї зернобобової культури, зокрема, вмістом білка, олії, вуглеводів, цукрів, пектинових і мінеральних речовин, вітамінів. Дослідження з сортами сої різних груп стиглості були закладені у Фермерському господарстві «ВИКО», яке є потужним виробником зернових і технічних культур на Півдні України.
Aug 25, 2021