Sep 16, 2021
Трибух С.

До уваги науковців! Серія вебінарів Постійні ідентифікатори

article-image

Державна науково-технічна бібліотека України за підтримки Міністерства освіти і науки України у співпраці з ORCID протягом вересня та жовтня 2021 року (29.09, 01.10, 04.10), проведе ряд вебінарів.

Серія вебінарів присвячена питанням використання постійних ідентифікаторів ORCID для ідентифікації науковців та установ, поєднання та покращення пошуку наукового доробку. Вебінари відбудуться в онлайн режимі з використанням платформи Zoom та з прямою трансляцією на YouTube каналі ДНТБ України.

ВИКОРИСТАННЯ ПОСТІЙНИХ ІДЕНТИФІКАТОРІВ УЧЕНИХ ТА УСТАНОВ, ЇХ РОЛЬ У НАУКОВІЙ ЕКОСИСТЕМІ. МАЙСТЕР-КЛАСИ ORCID ДЛЯ НАУКОВЦІВ

Форма реєстрації учасника на серію вебінарів доступна за посиланням: https://dntb.gov.ua/form

Тема 1. Постійні ідентифікатори та переваги їх використання для дослідників, установ та дослідницької інфраструктури. Про проект створення Національної електронної науково-інформаційної системи URIS (Ukrainian Research Information System). Переваги використання ORCID для науковців та установ

Дата: 29 вересня 2021 р., 17:30 - 18:30 (15 хв. обговорення/запитання).

Участь безкоштовна. Мова проведення: англійська, українська.

На вебінарі Ви дізнаєтесь про: типи постійних ідентифікаторів для різних дослідницьких об’єктів (ORCID, DOI, ROR, PURL, RAiD тощо);         постійні ідентифікатори та “Відкритий Доступ”; постійні ідентифікатори та FAIR дані; постійні ідентифікатори та оцінка наукових досліджень.  як постійні ідентифікатори пов’язані із Національною електронною науково-інформаційною системою URIS (Ukrainian Research Information System); переваги використання ORCID для науковців та установ.

Тема 2. Початок роботи з профілем науковця в ORCID (майстер-клас)

Дата: 01 жовтня 2021 р., 11:00 - 12:00.

Майстер-клас: реєстрація профілю науковця в ORCID; підтвердження адреси електронної пошти; зміна паролю до профілю; налаштування профілю науковця ORCID; налаштування видимості профілю в системі ORCID; альтернативні облікові записи для входу в Google, Facebook або через Вашу установу; як видаляти дублікат, якщо випадково зареєстрували декілька профілів в ORCID.

Тема 3. Інтеграція наукових робіт дослідника в ORCID (майстер-клас)

Дата: 04 жовтня 2021 р., 11:00 - 12:00 (15 хв. обговорення/запитання).

Майстер-клас:  додавання статей з використанням  постійних ідентифікаторів;  додавання статей у свій обліковий запис ORCID;  додавання статей прямим імпортом з інших систем;  ьімпорт та експорт статей з файлу BibTeX;  проблеми з BibTeX та їх усунення;  додавання статей вручну; групування кількох версій однієї та тієї ж статті разом;  редагування статей; довірені сторони в ORCID; експертна оцінка в ORCID; як додати членство або послугу у свій обліковий запис ORCID.