20 жовтня 2021 року кафедрою технології виробництва продукції тваринництва була організована онлайн-екскурсія козиною фермою «Мар’янівської сироварні», ТОВ «Агробізнес» для здобувачів біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» початкового (короткого циклу) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
З вітальним словом виступив директор ТОВ «Агробізнес»
Данило РЕПІЛЕВСЬКИЙ, який відкрив історію започаткування «Мар’янівської сироварні» за сучасними технологіями європейського виробництва крафтових сирів.
У господарстві використовується Альпійська порода кіз французької та австрійської селекції. Продукція сироварні є популярною продукцією крафтового виробництва в Україні та є туристичною візитівкою Херсонської області.
За програмою навчальних дисциплін «Основи вівчарства» та «Технологія виробництва продукції вівчарства й козівництва» здобувачі вищої освіти ознайомилися з елементами технології утримання кіз та процесами виробництва продукції козівництва.
Дякуємо господарству за теплий прийом та працюємо над покращенням та налагодженням співпраці освіти, науки та бізнесу!