Nov 22, 2021
Лавренко С.О.

День науки в Херсонській спеціалізованій школі і-ііі ступенів №30

article-image

У відповідності до підписаного договору про наукову співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Херсонською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів №30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови Херсонської міської ради 19 листопада 2021 року були проведені лекції для учнів 9 та 7 класів на тему «Мікробізнес в агрономії. Вирощування та використання органічних продуктів».

Наукова делегація у складі Лавренка С.О., к.с.-г.н., доцента кафедри землеробства, здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти агрономічного факультету Різак Марії та Пласкальної Єлизавети ознайомила учнів про основні тенденції в галузі світового сільського господарства; технологіями вирощування сільськогосподарських культур на мікрозелень; визначення якості отриманого врожаю; показали основи складання бізнес проєктів з вирощування мікрозелені; провели майстер клас із закладання культур для вирощування мікрозелені.

Особливим аспектом при проведенні лекцій було демонстрація з дегустуванням вирощених органічних продуктів, з пшениці, гірчиці, сочевиці, гороху, перцю. Було продемонстровано як отримують органічний барвник з перцю: покроково від плоду до порошку, із залученням самих учнів. Наприкінці учням було надано на дегустацію булочки «Світлофор» з додаванням органічних барвників, смакові якості котрих високо оцінені!

На завершення лекцій серед учнів було проведено вікторину на засвоєння отриманих знань під час проведених занять. Переможці отримали у подарунки сучасну наукову літературу: «Шкідники овочевих культур» та «Шкідники плодових культур», написану науковцями ХДАЕУ.

Тож до нових зустрічей на цікавих лекціях!