Nov 22, 2021
Кацемір Я.В.

Засідання наукового гуртка «Туристична Херсонщина»

article-image

Цікаві зустрічі для спеціальності 242 «Туризм» здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Економічного факультету набирають обертів. 19.11.2021 р. в рамках гуртка «Туристична Херсонщина» відбулася зустріч із Катериною Шилкіною - директором туристичної агенції «ArtTrevel», одним із стейкхолдерів.

Зустріч із Катериною проходила у форматі практичного семінару. Для обговорення спікер підняла актуальні теми сьогодення, почавши з того, що будь-які економічні кризи лише опосередковано торкаються туристичного сектору й він стало розвивається, однак не в сьогоднішній ситуації. Саме зараз, у час карантинних обмежень, необхідно створювати нові туристичні продукти та відпрацьовувати якість сервісу, щоб увійти в завтрашній день конкурентоспроможними. Головне завдання, яке стоїть перед туристичним бізнесом, — переосмислити, що відбувається в галузі, й розробити стратегічний підхід на наступні роки з орієнтиром на вихід з карантину з послідовністю: локальний-регіональний-національний та міжнародний рівні. Усе це можливо лише за колаборації учасників туристичного ринку.

Неабияк зацікавила здобувачів тема «Особисті якості», під час обговорення якої студенти дізналися про особливості робочого часу в туристичному агентстві, що 70% займає спілкування з клієнтами. Потрібно бути веселим, уважним і приємним у спілкуванні. Дуже важливо вміти оперативно вирішити негативну ситуацію, не втрачаючи при цьому робочого ритму. Адже проблема одного туриста не повинна позначитися на інших.

Цікавою для слухачів засідання стала інформація, що часто в поїздках по рекламних турах всього за тиждень потрібно оглянути масу готелів, їх номерний фонд, інфраструктуру, оцінити екскурсійні програми, вивчити пам'ятки країни. Тут треба мати не тільки чіпку пам'ять, але все записувати і структурувати спостереження. Це знадобиться потім, коли посипляться питання допитливих клієнтів.

Головний висновок, з яким погодилися всі учасники гуртка «Туристична Херсонщина», полягає в тому, що для Херсонщини туризм – це галузь-драйвер, яка є ключовим для розвитку нашого регіону.

Щиро дякуємо пані Катерині за візит на засідання та за те, що зробила захід гуртка «Туристична Херсонщина» інформаційно-насиченим, який не лише зацікавив здобувачів, але й неабияк змотивував. Упевнені, подальші зустрічі будуть ще більш пізнавальними.