Новікова Наталя Володимирівна

Наталя Новікова - ksau teacher
кандидат сільськогосподарських наук, доцент
RW topics

Впровадження елементів безпечності при виробництві молочної продукції

Basic scientific and methodical works
Навчальні посібники

    1. Dzyundzya, O., Novikova, N. The prospect of the transfer of eggplants in food powder. Technological innovation: engineering, manufacturing, agricultural complex and zoology: collective scientific monograph. Dalass, 2020. С. 2–17.
     

Статті у фахових виданнях України

    1.            Новікова Н.В., Ряполова І. О. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчовоїпродукції Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. №. 4 (67). С.196-202

    2.            Ряполова І. О. Новікова Н.В. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип 4 (67). С. 202-208.

    3.            Новікова Н.В. Проведення контролю якості йогуртів та визначення їх конкурентоздатності Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип. 2 (65).С. 131-137

    4.            Новікова Н. В. Бурак В. Г. Формування змісту навчання етнічної кухні Китаю у студентів харчової галузі. Вісник Херсонського національного технічного університету .2019. № 2 (69) - С. 82- 87

    5.            Бурак В. Г., Новікова Н. В. Дослідження впливу параметрів технології виробництва мясних охолоджених напівфабрикатів на безпечність продукції відповідно принципів ХАССП.. Вісник Херсонського національного технічного університету.2019. №.2 (69) С. 70-82

    6.            Дзюндзя О. В. INVESTIGATION OF TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF POWDER OF EGGPLANTS / О. В.Дзюндзя,  В. Г. Бурак, О. В. Аверчев, Н. В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г. А. Толок // «EUREKA: Life Sciences» - 2018, - Vol.  5, р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних:РИНЦ, ResearchBib, Journalindex,Eurasian Scientific Journal Index,IndianScience.in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi:10.21303/2504-5695.2018.00723

    7.            Новікова Н. В., Камєнєва Р. С. Використання нетрадиційної сировини для поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- (73) - С. 48-54

    8.            Новікова Н. В., Ряполова І.О. Проблеми впровадження інновації у харчовій промисловості / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- 1(72) - С. 117-123

    9.            Ряполова І.О., Новікова Н. В. Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру/ Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- 1(72) - С. 129-135

    10.          Новікова Н. В., Драга А. Ю. Використання пряно – ароматичної сировини в хлібопеченні/ праці Таврійського державного агротехнологічного університету – 2020 – Вип. 20, Т.1. – С. 187-193.

    11.          Новікова Н. В., Дронов О. П. Визначення фізико - хімічних та органолептичних показників якості нових вафель функціонального призначення Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету Вип. 11. Том 1. 2021 р. С. 25

    12.          Новікова Н. В., Кірін В. О. Інноваційні технології виробництва м’ясних напівфабрикатів шляхом збагачення їх мікронутрієнтами. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. Вип. 11. Том 1. 2021 р. С. 30.

    13.          Бариляк О. В. Новікова Н. В.   Аналіз ринку кондитерських виробів та удосконалення рецептурного складу вафельних трубочок у технології виробництва безглютенової продукції. Таврійський науковий вісник (технічні науки). Випуск 2. 2021 р. .С.21. 

    14.          Новікова Н. В. Товарознавча оцінка пельменів функціонального призначення. Таврійський науковий вісник (технічні науки). Випуск 1. 2021 р. С.30-35

Публікації у інших виданнях
Підвищення кваліфікації
Херсонський національний технічний університет

    Херсонський національний технічний університет, кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації, свідоцтво № 495 з 08.02.2021 по 09.03.2021 р.

Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації

    Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» з 27.11.2017 р. по 27.12.2017 р.

Національний університет біоресурсів і природокористування України

    Національний університет біоресурсів і природокористування України, ННІ післядипломної освіти, свідоцтво СС 00493706/001466-16, від 24.04.2017 – 05.05.2017 р.

Національний університет біоресурсів і природокористування України

    Національний університет біоресурсів і природокористування України, ННІ післядипломної освіти, свідоцтво СС 00493706/001466-16, від 17.10.2016 – 28.10.2016 р.

Disciplines
  • Лабораторна справа підприємств харчової промисловості
  • Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості
  • Основи сенсорного аналізу харчових продуктів
  • Мікробіологія молока і молочних продуктів
  • Товарознавство харчових продуктів
  • Технологія виробництва органічної продукції
  • Інноваційні інгредієнти харчових виробництв
Basic scientific and methodical works

Кількість наукових та навчально – методичних праць  - 48: із них 2 колективні монографія, 14 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікацій в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 4 патенти на корисну модель.