Ряполова Ірина Олександрівна
1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.
2. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Новікова Н.В., Pяполова І. О., Антоненко А. В., Бровенко Т. В., Криворучко М. Ю., Толок Г. А. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2018. Vol. 5, Issue 11 (95). P. 14–20.
5. Ряполова І.О., Гончарук Д. Розробка рецептури та експертиза соусної продукції із некондиційної сировини. Вчені записки Таврійського національного університету ім. Вернадського. Т.31. №6. С.89-94
9. Ряполова І.О., Верешко С.С., Радченко В. Досвід застосування культивованих грибів при виробництві м’ясо-рослинних консервів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки
4. Ряполова І.О., Прокопенко П.С. Визначення показників біобезпечності при забої та первинній переробці м’яса. «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку»: 2018 рік: матеріали міжнародної науково – практичної конференції м. Херсон, 2018. С.254-259.
17. Дзюндзя О.В., Ряполова І.О. Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів. VІІI Міжнародна науково-практична інтернет-конференція Експертиза харчових продуктів за допомогою тест-організмів. м. Полтава, 25–26 березня 2021року.
18. Верешко С.С., Ряполова І.О. Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарствата харчових виробництв. ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція. Екологічний напрям безпеки харчових консервованих продуктів Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), 30 квітня 2021року
19. Микулінська Д. А., Ряполова І.О. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми 75-та міжнародна науково-практична конференція. Використання функціональних інгредієнтів у борошняних кондитерських виробах. Національний університет біоресурсів і природокористування м. Київ, 25-26 березня 2021року
20. Т.В. Плохенко, І.О.Ряполова. Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості. Міжнародна науково-практична інтернет-конференція молодих вчених та студентів Перспективні технології виробництва м'ясних січених кулінарних виробів. Хмельницький національний університет. м. Хмельницьк, 17 – 18 листопада 2021р
21. Плохенко Т.В., Ряполова І.О. Контроль якості м’ясної продукції у закладах ресторанного господарства. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні І Всеукраїнська науково-практична конференція. ХДАЕУ, м. Херсон, 23 квітня 2021року
22. Верешко С.С., Ряполова І.О. Дотримання принципів концепції НАССР у консервному виробництві. Актуальні проблеми харчової промисловості та перспективи розвитку галузі ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція. ХДАЕУ, м. Херсон, 06 травня 2021.
23. Микулінська Д. А., Ряполова І.О. Актуальні проблеми харчової промисловості та перспективи розвитку галузі ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція. Технологічні рішення при створенні кулінарної борошняної продукції спеціального призначення. ХДАЕУ, м. Херсон, 06 травня 2021
24. Плохенко Т.В., Ряполова І.О. Сучасні тенденції в подовженні терміну зберігання продуктів. Актуальні проблеми харчової промисловості та перспективи розвитку галузі ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція. ХДАЕУ, м. Херсон, 06 травня 2021
25. Антоненко Н.О.,Ряполова І.О. Проблеми стресів в умовах промислової технології. Сучасна наука: стан та перспективи розвитку ІV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених з нагоди Дня працівника сільського господарства. ХДАЕУ, м. Херсон, 17 листопада 2021 р.
1. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Pяполова І.О., Антоненко А.В., Бровенко Т.В., Новікова Н.В. Криворучко М.Ю., Толок Г. А Investigation of technological properties of powder of eggplants «EUREKA: Life Sciences». 2018. Vol. 5. р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних: РИНЦ, ResearchBib, Journalindex, Eurasian Scientific Journal Index, IndianScience. in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi: 10.21303/2504-5695.2018.00723
2. O. Dzyundzya, V. Burak, І. Ryapolova, N. Voievoda, M. Shinkaruk, A. Antonenko, T. Brovenko, M. Kryvoruchko, G. Tolok, V.Mihailik (2019) Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder . EUREKA: Life Sciences, 4, 18–27. doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956.
Херсонський національний технічний університет, кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації, свідоцтво № 496 з 08.02.2021 по 09.03.2021 р.
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» з 27.11.2017 р. по 27.12.2017 р.
Національний університет біоресурсів і природокористування України, ННІ післядипломної освіти, свідоцтво СС 00493706/001485-16, «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності», 17.10.2016 р.
- Технічна мікробіологія
- Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів
- Санітарія і гігієна харчових виробництв
- Інспектування та експертиза харчових продуктів
- Профілактика хвороб
- Ветеринарна санітарія
- Ветеринарна вірусологія
- Системи експертизи в харчовій галузі
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 116: із них 30 стаття у фахових виданнях України, 3 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір.