Карпенко Олександр Володимирович

Олександр Карпенко - ksau teacher
кандидат сільськогосподарських наук, доцент
RW topics

Дослідження технологій виготовлення варених ковбасних виробів з м’яса птиці із застосуванням консервантів та різних видів оболонок

Basic scientific and methodical works
Статті у фахових виданнях України

    1. Карпенко О.В. Порівнювальна оцінка використання математичних моделей для аналізу кривих росту курчат. //Таврійський науковий вісник. - Херсон, 2005. -Вип. 39. –частина 1.- С. 216-221.
    2. Карпенко О.В. Використання математичних моделей для удосконалення прийомів оцінки росту ремонтного молодняку птиці //Таврійський науковий вісник. - Херсон, 2005. - Вип. 40.- С. 278-282.
    3. Карпенко О.В. Дослідження генетичної спорідненості кросів курей різних напрямків продуктивності на основі коефіцієнтів трансгресії // Вісник аграрної науки Причорномор'я. ─ Миколаїв, 2005. Вип. 3 (31).– С.148-152.
    4. Карпенко О.В. Визначення коефіцієнтів трансгресії для дослідження генетичної спорідненості кросів курей різних напрямків продуктивності // Аграрний вісник Причорномор'я. – Одеса, 2006. – Вип. 32. – С. 81-83.
    5. Карпенко О.В. Використання математичних моделей для аналізу кривих несучості птиці сучасних кросів яєчного типу // Таврійський науковий вісник. – Херсон, 2006. - Вип. 43. – С. 329-333.
    6. Карпенко О.В. Визначення ефективності використання різних типів обладнання для утримання курей яєчного кросу " Ломан Браун Класік" // Таврійський науковий вісник: – Херсон, 2006. – Вип. 46. – С. 72-75.
    7. Карпенко О.В. Використання математичної моделі Мак – Міллана для аналізу кривих несучості птиці яєчного та м'ясо – яєчного типу //  Таврійський науковий вісник: – Херсон, 2008. – Вип.58., част. І.,  – С. 248 - 253.
    8. Карпенко О.В.  Використання математичних моделей Мак – Неллі та Мак – Неллі (модифікована) для аналізу кривих несучості птиці яєчного та м'ясо – яєчного напрямку продуктивності. // Таврійський науковий вісник: – Херсон, 2008. – Вип.60. – С. 296 - 299.
    9. Карпенко О.В.  Удосконалення прийомів оцінки курей різних напрямків продуктивності за компонентами несучості.--  Херсон, 2009. – Вип.62. – С.109 - 115.
    10. Тараненко В.М., Карпенко О.В. Бірківські кури з подвійною продуктивністю. Березнь 2009 року. - Херсонський ХДАУ.Херсон, 2009.– С. 66-67.
    11. Карпенко О.В. Використання моделі Т. Бріджеса для оцінки і прогнозу росту та рівня несучості яєчних кросів курей // Таврійський науковий вісник: – Херсон, 2009. – Вип.64. Частина 3. – С.77-82.
    12. Карпенко О.В. Використання моделей Мак – Міллана та Мак – Неллі для аналізу кривих несучості птиці різних напрямків продуктивності // Таврійський науковий вісник: – Херсон, 2009. – Вип.67. – С.64 – 70.
    13. Ведмеденко О.В., Карпенко О.В. Моделювання і прогнозування живої маси курей коричневих кросів яєчного напрямку продуктивності // Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. - Вип. 78. - Ч.2 (І). - Херсон, 2012. - С.24-27.
    14. Карпенко О.В. "Оцінка племінних якостей качиних яєць родинного стада качок кросу «Благоварський» в умовах ПП «Іваненко» Сімферопольського району АР Крим."// Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. - Херсон, 2015. Вип. 91. С. 113-117.
    15. Карпенко О.В., Юзюк Т. В. Оцінка генетичної дискретності кросів птиці //  Таврійський науковий вісник. – Зб. наук. пр. – 2019. - Вип. 110. С. 45-51.
    16. Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко О.В., Сопочев І.В., Рожков В.В. Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова» //  Agrarian bulletin of the Black sea littoral.   Sciennticfic jonal . Odessa. 2019. Issure 95.  P.73-77.
    17. Карпенко О.В., Козка Ю.О. Дослідження особливостей виробництва варено – копчених ковбасних виробів з застосуванням консервантів та різних видів оболонок //  Таврійський науковий вісник. – Зб. наук. пр. – 2020. - Вип. 116. С. 153-158.
    18. Карпенко О.В., Рак О.В. Дослідження якісних показників варених ковбасних виробів з м’ясом птиці із додаванням вологоутримуючих добавок  //  Таврійський науковий вісник. – Зб. наук. пр. – 2020. - Вип. 116. С. 158-163.

Підвищення кваліфікації
Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності

    Національний університет біоресурсів та природокористування України ННІ післядипломної освіти «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності», свідоцтво про підвищення кваліфікації 12СПК883158 від 26 квітня 2013 р. 

Херсонський національний технічний університет кафедра харчових технологій

    Херсонський національний технічний університет кафедра харчових технологій з 02.03.2020 по 02.04.2020 р. №476 від 02 квітня 2020 р.

Disciplines
  • Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
  • Ідентифікація та сертифікація продукції тваринництва
  • Технологія м'ясо, м’ясопродуктів та риби
  • Технологія виробництва рослинних кормів
  • Основи кормовиробництва