Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукціїї cathedra emblem
Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукціїї

Year of foundation: 1998

Cathedra staff

Каращук Геннадій Васильович

кандидат сільськогосподарських наук, Ph.D., доцент

Казанок Олександр Олександрович

кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Ковбасенко Володимир Мойсейович

доктор ветеринарних наук, професор кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, Заслужений діяч науки і техніки України

Балабанова Ірина Олександрівна

кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Чернишов Ігор В’ячеславович

кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Бородін Андрій Вікторович

Бородін Андрій Вікторович

завідувач навчальними лабораторіями кафедри

Гавріков Євген Демидович

здобувач третього (освітньо-наукового) рівня

Левченко Максим Валерійович

кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Карпенко Олександр Володимирович

кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Ушакова Світлана Валеріївна

кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач

Щербина Олена Вікторівна

доцент кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції

Pelykh Viktor Hryhorovych

завідувач кафедри, Doctor of Agricultural Sciences, Professor, Honored Worker of Science and Technology of Ukraine, Academician of NAAS of Ukraine
Iсторична довідка кафедри

YOUTUBE КАНАЛ КАФЕДРИ

Розв’язання світових проблем сталого соціально-економічного розвитку в аграрному секторі економіки можливе лише на сучасному системному рівні.
Це, в свою чергу, дозволяє вирішувати проблеми продовольчої безпеки. Розуміючи важливість усіх викликів та завдань, які стоять перед людством на сучасному етапі, вчені кафедри працюють над проблемою якості продовольчої сировини та продуктів її переробки щодо відповідності міжнародним і європейським стандартам,  створенням сучасної лабораторної бази для підготовки наукових фахівців.
Кафедру «Технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції» створено 2 березня 1998 року.
Основні напрямки діяльності кафедри:
• здійснення науково-педагогічної діяльності;
• виконання наукових досліджень з питань виробництва, переробки та зберігання продукції тваринництва і рослинництва;
• стандартизації та управління якістю сільськогосподарської продукції;
• підготовка фахівців освітніх рівнів «бакалавр», «магістр»;
• підготовка наукових кадрів в аспірантурі та докторантурі за напрямком 20 «Аграрні науки та продовольство». 
Із дня створення кафедри її очолює доктор с.-г. наук, професор, академік НААН, заслужений діяч науки і техніки України Пелих В.Г. На час обрання його головою Херсонської обласної ради, обов’язки завідувача кафедри з 2010р. по 2016 р. виконувала кандидат с.-г. наук, доцент Балабанова І.О.

Material and technical base
Лабораторний комплекс

    На базі кафедри відкрито лабораторний комплекс, до якого входять лабораторії  «Якості молока і молочних продуктів»; «Консервування плодів, овочів, м’яса та риби»; «Переробки зерна»; «Технохімконтролю харчових продуктів»; «Механізації тваринництва та рибництва»; «Мініцех по виробництву рослинних олій», які співпрацюють з передовими підприємствами регіону: ТОВ «Геліос-1», ТОВ «Данон Дніпро», Міжнародний агропромисловий кластер Херсонської області Ea.F.Tech+, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК НУБіП, ФОП «Бородіна».
    Лабораторний комплекс забезпечує підготовку фахівців біолого-технологічного та агрономічного факультетів з переробки та зберігання с.-г. сировини і сприяє максимальному наближенню навчання здобувачів вищої освіти до умов реального виробництва. 

     

     

Social activity and career guidance
Cathedra contacts