Вогнівенко Людмила Петрівна

Людмила Вогнівенко - ksau teacher
кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Тематика НДР

Технологічна та біохімічна оцінка м’ясної сировини різних видів тварин при виробництві ковбасних виробів

Основнi науковi та методичi працi
Статті у фахових виданнях України

    1. Вогнівенко Л.П., Волошина В.М. Адаптація гідробіонтів до водно-сольових умов середовища. Науково-теоретичний збірник «Перспектива». Дніпро. Вип. 30. 2018 р. С. 189-193.
    2. Вогнівенко Л.П., Волошина В.М. Фізіолого-біохімічні механізми адаптації гідробіонтів до зміни температурного режиму. Науково-теоретичний збірник «Перспектива». Дніпро. Вип. 30. 2018 р. С. 194-197.
    3. Вогнівенко Л.П., Федько В.С. Захист ослин. Науково-теоретичний збірник «Перспектива». Дніпро. Вип. 32. 2019 р. С. 76-78.
    4. Охріменко О.В., Вогнівенко Л.П., Біла Т.А. Методи переробки твердих побутових відходів. Таврійський науковий вісник. Вип.101. Херсон,2018. С.209-214.
    5. Вогнівенко Л.П., Шинкарук М.В. Обґрунтування використання ферментних добавок при виготовленні варених ковбас. Таврійський науковий вісник ДВНЗ "ХДАУ".  № 115. 2020. с. 144-148.
    6. Вогнівенко Л.П., Шинкарук М.В. Методичні засади викладання біохімії, фундаментальної загально-біологічної дисципліни – спеціальності 181 «Харчові технології». Таврійський науковий вісник. Технічні науки. ХДАЕУ. № 1 2021 р. С. 10-15.

Публікації у інших виданнях

    1. Вогнівенко Л.П., Солнушко С.В. Сольовий склад води та адаптація до нього гідробіонтів. Наукове забезпечення раціонального використання природних ресурсів акваторії та території степової зони України: матеріали наукової інтернет конференції. Херсон. ДВНЗ «ХДАУ». 2019. С. 19-21.
    2. Вогнівенко Л.П., Солнушко С.В.  Вплив урану на живі організми. Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції . Херсон. Олді-плюс, 2019. С. 52-55.
    3. Вогнівенко Л.П., Стельмах О.О. Дослідження ртуті в навколишньому природному середовищі і продуктах харчування та оцінка їх впливу на організм людини. Сучасні підходи до формування та управління антропогенними і природними біоценозами України: матер. наук.-прак. конф. викладачів, молоих вчених та студентів. Херсон. ДВНЗ «ХДАУ». 2019. С. 76-79.
    4. Вогнивенко Л.П. Біологічна роль та метаболізм холестерину. Фізіолого – біохімічні та технологічні аспекти тваринництва: матеріали міжнародної студентської наукової  конференції, 14-15 травня, 2020 рік. м. Біла Церква, Україна

Підвищення кваліфікації
Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації

    Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» з 27.11.2017р. по 27.12.2017 р.

Херсонська кондитерська фабрика

    ТОВ «Херсонська кондитерська фабрика», свідоцтво № 001, з 01.02.2021 по 26.02.2021 р.

Дисципліни
  • Нутріціологія
  • Фізична та колоїдна хімія
  • Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії
  • Біохімія харчових продуктів
  • Харчова хімія