Пелих Віктор Григорович
· Почесна грамота Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом» (2007 рік)
· Заслужений діяч науки і техніки України (2009 рік)
· Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (2014 рік)
Розробка і удосконалення технологій виробництва, переробки, експертизи та контроль якості продукції тваринництва з використанням кращого вітчизняного і світового генофонду в господарствах південного регіону України
1. Селекція сільськогосподарських тварин / Ю. Ф. Мельник, В. П. Коваленко, А.М. Угнівенко, Б. М., К. А. Найденко, В.Г. Пелих та ін. [За заг. ред. Ю.Ф. Мельника, В.П. Коваленка та А.М. Угнівенка]. – К., 2007. – 554с.
2. Технологія продуктів забою тварин: навч.посібник / Пелих В. Г., Сморочинський О.М., Назаренко І.В. – Херсон: «Олді-плюс», 2008. – 264с.
3. Мировой генофонд свиней: Монография. / В И. Герасимов, Н. Д. Березовский, В. М. Нагаевич, В.Г. Пелых [и др.]. Под ред. В. И. Герасимова, Н. Д. Березовского и В. М. Нагаевича. – Харьков: Эспада, 2006. – 520с.
4. Технологія виробництва продукції свинарства. Підручник Ю.В.Засуха, В.М. Нагаєвич, М.П.Хоменко, Д.І.Барановський, В.І.Герасимов, В.Г.Пелих та ін. - за загальною редакцією М. П. Хоменко. – Вінниця : Нова Книга, 2008. – 336с.
1. Пелих В. Г. Селекційні методи підвищення продуктивності свиней / В.Г. Пелих.- Херсон: Айлант, 2002. – 264 с.
2. Перспективы свиноводства [Текст]: монография / В.П. Коваленко, В.М. Рябко, В.Г. Пелых ; Херсон. гос. аграр. ун-т, Ин-т животноводства степ. р-нов "Аскания-Нова". - Херсон : Айлант, 2000. - 83 с.
1. Pelikh V. G. Index evaluation of pigs and determination of selection limits / V. G. Pelikh, S. V. Ushakova, N. L. Pelikh // Agric. sci. pract. 2019; 6(1):67-74.
2. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of ukrainian plant raw materials and products. / Pylypenko L.N, Lopotan I.V, Yamborko G.V, Ilyeva E.S. Pelykh VG. // J Pub Health Catalog. 2018;1(2):39-40.
1. Пелих В. Г. Ефект поєднаності помісних батьківських пар на підвищення продуктивності свиней / В. Г. Пелих, С. В. Ушакова // Вісник аграрної науки. – 2016. – № 1. – С. 49–52.
2. Пелих В.Г., Ушакова С.В. Встановлення цільових меж відбору свиней. Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН, 2020.№ 123 С.129-137.
3. Пелих В.Г., Ушакова С.В., Сахацька Є.А. Використання харчової клітковини у технології січених м'ясних напівфабрикатів. Наукові доповіді НУБіП України, 2020. 05(87).
4. Пелих В. Г. Вплив параметрів консолідації груп за живою масою та рівномірністю росту на динаміку росту молодняку свиней / В. Г. Пелих, І. В. Чернишов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2014. - № 1. - С. 30-33.
5. Пелих В. Г. Інтер’єрні показники свиней різних генотипів / В. Г. Пелих, І. В. Чернишов, М. В. Левченко, С. В. Ушакова // Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. - 2016. - Вип. 96. - С. 151-155.
6. Пелих В.Г., Сморочинський О.М., Карпенко та ін. Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова». Одеса. Збірник наукових праць Аграрний вісник Причорномор’я Сільськогосподарські науки. 2019. Вип.92-2.
1. Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40.
2. Пелих В.Г., Ушакова С.В. Вплив рослинної сировини на якісні показники січених м’ясних напівфабрикатів. Матеріали Х Міжнародної науково-практичної онлайн конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства». 22-23 квітня 2021 року. м.Київ. С.170-171.
3. Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40.
4. Пилипенко Л.М. Данилова О.І., Пелих В.Г. Сучасні тенденції контролю безпечності харчової продукції в індустрії гостинності. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи», 19-20 вересня 2019 р.: тези доп. / редкол.: О.І. Черевко та ін.- Харків: ХДУХТ, 2019. – 287. [XXVIII].- с.141-145.
Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності, Національний університет біоресурсів і природокористування, 20.03.19 — 5.04.19р., CC 00493706/009287-9
Міжнародна весняна школа «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні Європейського контролю за безпечністю харчових продуктів» в рамках реалізації Модуля Жана Моне587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE “EU FoodSafetyControl” (Напрямки: Законодавство про харчові продукти та корми; Належна гігієнічна практика, аналіз ризиків; Контроль органічного виробництва), 28.04.20 – 29.04.20р., Національний університет біоресурсів і природокористування
Особливості застосування інструментів Micosoft Office 365 для організації дистанційного навчання в закладах освіти, Сумський державний університет, 9.09.20 – 16.09.20р., СП № 05408289/1596-20
Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності, Національний університет біоресурсів і природокористування, Національний університет біоресурсів і природокористування,28.09.20 — 9.10.20р., свідоцтво № 00493706/012576-20
- Технологія експлуатації тваринницьких комплексів та енергетичної бази
- Технологічне обладнання виробничих процесів у тваринницькій та переробній промисловості
- Методи і організація досліджень
- Моніторинг селекційних процесів
- Організація селекційно-племінної робити в рибництві
- Технологія виробництва продукції тваринництва
- Селекційні методи підвищення продуктивності свиней
- Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
- Сучасні тенденції світових технологій переробки та зберігання с.-г. продукції
- Еволюційні основи селекції
- Механізація процесів виробництва і переробки продукції тваринництва
Кількість наукових та навчально-методичних праць – більше 300 у т.ч. 13 патентів на корисні моделі.