Пелих Віктор Григорович

Віктор Пелих - ksau teacher
доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік НААН України
Професiйнi досягнення та нагороди

· Почесна грамота Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом» (2007 рік)

· Заслужений діяч науки і техніки України (2009 рік)

· Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (2014 рік)

Тематика НДР

Розробка і удосконалення технологій виробництва, переробки, експертизи та контроль якості продукції тваринництва з використанням кращого вітчизняного і світового генофонду в господарствах південного регіону України

Основнi науковi та методичi працi
Навчальні посібники

    1. Селекція сільськогосподарських тварин / Ю. Ф. Мельник, В. П. Коваленко, А.М. Угнівенко, Б. М., К. А. Найденко, В.Г. Пелих та ін. [За заг. ред. Ю.Ф. Мельника, В.П. Коваленка та А.М. Угнівенка]. – К., 2007. – 554с.
    2. Технологія продуктів забою тварин: навч.посібник / Пелих В. Г., Сморочинський О.М., Назаренко І.В. – Херсон: «Олді-плюс», 2008. – 264с.
    3. Мировой генофонд свиней: Монография. / В И. Герасимов, Н. Д. Березовский, В. М. Нагаевич, В.Г. Пелых [и др.]. Под ред. В. И. Герасимова, Н. Д. Березовского и В. М. Нагаевича. – Харьков: Эспада, 2006. – 520с.
    4. Технологія виробництва продукції свинарства. Підручник Ю.В.Засуха, В.М. Нагаєвич, М.П.Хоменко, Д.І.Барановський, В.І.Герасимов, В.Г.Пелих та ін. - за загальною редакцією М. П. Хоменко. – Вінниця : Нова Книга, 2008. – 336с.

Монографії

    1. Пелих В. Г. Селекційні методи підвищення продуктивності свиней / В.Г. Пелих.- Херсон: Айлант, 2002. – 264 с.
    2. Перспективы свиноводства [Текст]: монография / В.П. Коваленко, В.М. Рябко, В.Г. Пелых ; Херсон. гос. аграр. ун-т, Ин-т животноводства степ. р-нов "Аскания-Нова". - Херсон : Айлант, 2000. - 83 с.

Статті у виданнях, що індексуються у Web of Science і Scopus
Статті у фахових виданнях України
Публікації у інших виданнях

    1. Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40.
    2. Пелих В.Г., Ушакова С.В. Вплив рослинної сировини на якісні показники  січених м’ясних напівфабрикатів. Матеріали Х Міжнародної науково-практичної онлайн конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства». 22-23 квітня 2021 року. м.Київ. С.170-171.
    3. Pylypenko LN, Lopotan IV, Yamborko G V, PelykhV.G., Ilyeva ES. Safety and toxin-producing ability of bacillary microbiota of Ukrainian plant raw materials and products Journal of Public Health and Nutrition 2018 Volume 1 Issue. – Р.39-40.
    4. Пилипенко Л.М. Данилова О.І., Пелих В.Г. Сучасні тенденції контролю безпечності харчової продукції в індустрії гостинності. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи», 19-20 вересня 2019 р.: тези доп. / редкол.: О.І. Черевко та ін.- Харків: ХДУХТ, 2019. – 287. [XXVIII].- с.141-145.

Підвищення кваліфікації
Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності

    Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності, Національний університет біоресурсів і природокористування,  20.03.19 — 5.04.19р., CC 00493706/009287-9

Законодавство про харчові продукти та корми; Належна гігієнічна практика, аналіз ризиків; Контроль органічного виробництва

    Міжнародна весняна школа «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні Європейського контролю за безпечністю харчових продуктів»  в рамках реалізації Модуля Жана Моне587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE “EU FoodSafetyControl” (Напрямки: Законодавство про харчові продукти та корми; Належна гігієнічна практика, аналіз ризиків; Контроль органічного виробництва), 28.04.20 – 29.04.20р., Національний університет біоресурсів і природокористування

Особливості застосування інструментів Micosoft Office 365 для організації дистанційного навчання в закладах освіти

    Особливості застосування інструментів Micosoft Office 365 для організації дистанційного навчання в закладах освіти, Сумський державний університет, 9.09.20 – 16.09.20р., СП № 05408289/1596-20

Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності

    Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності, Національний університет біоресурсів і природокористування, Національний університет біоресурсів і природокористування,28.09.20 — 9.10.20р.,  свідоцтво № 00493706/012576-20

Дисципліни
  • Технологія експлуатації тваринницьких комплексів та енергетичної бази
  • Технологічне обладнання виробничих процесів у тваринницькій та переробній промисловості
  • Методи і організація досліджень
  • Моніторинг селекційних процесів
  • Організація селекційно-племінної робити в рибництві
  • Технологія виробництва продукції тваринництва
  • Селекційні методи підвищення продуктивності свиней
  • Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
  • Сучасні тенденції світових технологій переробки та зберігання с.-г. продукції
  • Еволюційні основи селекції
  • Механізація процесів виробництва і переробки продукції тваринництва
Основнi науковi та методичi працi

Кількість наукових та навчально-методичних праць – більше 300 у т.ч. 13 патентів на корисні моделі.