Вер 13, 2021
Катерина Нікітенко

Меморандум про співпрацю з Представником Уповноваженого Верховної Ради з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя

article-image

10 вересня Херсонський державний аграрно-економічний університет підписав меморандум про співпрацю з Представником Уповноваженого Верховної Ради з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя.

Метою даного меморандуму є координація зусиль Сторін, спрямованих на співпрацю у розробленні та впровадженні просвітницьких та навчальних програм і проектів щодо реалізації, додержання, захисту прав і свобод людини і громадянина.

Предмет співпраці полягає у забезпеченні взаємної всебічної підтримки з метою досягнення цілей цього меморандуму та в рамках встановлених напрямків співпраці.

У ході зустрічі як зазначила пані Ірина Верігіна: «Ми повинні витягувати з окупованої материкової території абітурієнтів для того, щоб показати їм можливості вступу у вищі навчальні заклади України.

Також цей меморандум стосується не тільки студентів з окупованої частини Криму, а того, що в подальшому офіс омбудсмена хоче запровадити практику серед студентства вибори свого омбудсмена, який буде на пряму працювати з офісом».

Отже, взаємна співпраця сприятиме важливістю поєднання освіти та практики у сфері прав людини.