Жов 29, 2021
доцент Каращук Г.В., старший викладач Ушакова С.В.

Участь представників біолого-технологічного та агрономічного факультетів у Всеукраїнському Дні поля, організованому міжнародною торгово-виробничою компанією ТОВ «Єврошок»

article-image

28 жовтня 2021 року на базі ФГ «Антонівське», що знаходиться у с. Антонівка Херсонської області проходив Всеукраїнський День поля ТОВ «Єврошок» ВСЕ ПО ЧАСНИКУтм , у якому прийняли участь представники Херсонського державного аграрно-економічного  університету: академік НААН Віктор Пелих, декан агрономічного факультету, доцент Іван Мринський та доцент кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції Геннадій Каращук.

Захід був присвячений технології вирощування часнику з наглядною демонстрацією сівби озимого часнику сівалкою, яка не має аналогів у світі і спеціально виготовлена на замовлення ТОВ «Єврошок». Під час презентації нової сівалки  було зареєстровано світові рекорди у п’яти номінаціях.

При проведенні даного заходу презентовані технології вирощування часнику від ТОВ «Єврошок», агрегати, які використовуються у технології вирощування часнику, системи краплинного зрошення від Компанії «Netafim».

Вчені Херсонського державного аграрно-економічного  університету прийняли участь у наукових дискусіях, розширили коло зв’язків з представниками провідних сільськогосподарських підприємств Півдня України, що у подальшому сприятиме співробітництву та розширенню баз практик для здобувачів вищої освіти.