Лис 01, 2021
Лавренко С.О.

Участь у Глобальному симпозіумі щодо засолених ґрунтів (GSAS21): «Зупинити засолення ґрунтів, підвищити продуктивність ґрунтів»

article-image

Викладачі ХДАЕУ: доцент кафедри землеробства Лавренко С.О. та доцент кафедри землеустрою, геодезії такадастру, Лавренко Н.М. прийняли участь у Глобальному симпозіумі щодо засолених ґрунтів (GSAS21): «Зупинити засолення ґрунтів, підвищити продуктивність ґрунтів». Ця науково-політична зустріч була організована Продовольчою та сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй (FAO) та її Глобальним ґрунтовим партнерством (GSP), Міждержавною технічною радою з ґрунтів (ITPS) спільно з Урядом Республіки Узбекистан, Науково-політичною радою Конвенції Організації Об'єднаних Націй (SPI-UNCCD), Міжнародним союзом наук про ґрунти (IUSS), Міжнародним центром з біоземлеробства на засолених землях (ICBA), Міжнародною мережею із засолених ґрунтів (INSAS) та Глобальною рамковою програмою з проблем нестачі води в сільському господарстві (WASAG).

В симпозіумі прийняли у 5500 зареєстрованих учасників з більш ніж 185 країн, включаючи представників урядів, академічних кіл, громадянського суспільства, корінних народів та місцевих громад, включаючи вчених, практиків та фермерів. Виступили 20 відомих спікерів, які зосередили увагу на тому, як наукові дані та стратегії можуть бути перетворені на конкретні дії щодо припинення засолення та содифікації ґрунтів, а також щодо підвищення продуктивності природно засолених ґрунтів. Було подано 220 наукових тез, 100 спеціалізованих статей у міжнародній пресі, 70 презентацій доповідачів з усього світу та переглянуто 69 наукових постерів. 17 годин презентацій та інтерактивних дискусій з 4 основних тем протягом трьох годин пленарних засідань шістьма офіційними мовами ФАО.

Отримана інформація буде впроваджена у навчальний процес через навчальні дисципліни.

На закінчення симпозіуму учасники отримали сертифікати.