Гру 16, 2021
завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталія Дудяк

Науково-методичний семінар «Проблеми та перспективи підготовки магістрів»

article-image

Кафедрою землеустрою, геодезії та кадастру, факультету архітектури та будівництва для студентів другого магістерського рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій було організовано та проведено Всеукраїнський науково-методичний семінар в он-лайн та оф-лан форматі в якому взяли участь здобувачі з Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

В рамках семінару організатори д.е.н., професор Юрій Яремко - гарант спеціальності та завідувачка кафедри д.е.н., доцент Наталія Дудяк разом зі здобувачами обговорили питання щодо особливостей організації та порядку захисту магістерських кваліфікаційних проектів. Дискусійними постали питання щодо вміння продемонструвати екзаменаційній комісії готовність і здатність підтвердити наукову новизну кваліфікаційних проектів в галузі «Геодезія та землеустрій».

Юрій Яремко звернув увагу здобувачів, що відповідно до діючих нормативних документів обов’язковою умовою допуску до захисту магістерської роботи є одержання зовнішньої рецензії. Рецензію яку надає висококваліфікований фахівець в галузі геодезії та землеустрою, в якій відображає актуальність роботи сучасним вимогам, особливість та недоліки роботи.

Досвід проведення семінару показав, корисність щодо більш глибокого розуміння подачі на захисті кваліфікаційних робіт і звісно дав можливість обмінятися думками та досвідом з представниками інших університетів.

Після завершення семінару відбувся попередній захист магістерських кваліфікаційних проектів, здобувачів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Розгляд магістерських дипломних робіт на кафедрі є офіційним підбиттям підсумків  організації навчального процесу на завершальному етапі підготовки фахівців.  Він передбачає оцінку всіх складових роботи студентів та діяльності кафедри землеустрою, геодезії та кадастру.