Січ 31, 2022
доцент Бойко В.О.

Проведення І-го етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на кафедрі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

article-image

Відповідно до наказу МОН від 05.11.2021 р. № 1179 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році» кафедрою готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов. В межах наукового гуртка «Туристична Херсонщина» 31 січня 2022 р. було проведено перший етап конкурсу студентських наукових робіт.

Метою проведення конкурсу студентських наукових робіт є виявлення обдарованих студентів, розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримка наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, оволодіння ними інноваційних технологій.

 

На розгляд конкурсній комісії було представлено 5 науково-дослідних робіт за напрямами «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа», що стосувалися розвитку індустрії гостинності, туристичної привабливості нашого регіону, гастрономічного туризму, інноваційних видів реклами у туристичній сфері, круїзного туризму. Та 3 наукові роботи за напрямом «Товарознавство», що стосувалися аспектів власного виробництва продукції для ресторанів та порівняльних характеристик продуктів різних категорій.

За результатами засідання конкурсної комісії, було прийнято рішення, щодо направлення до ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році направити такі роботи:

Спеціальність «Туризм»:

               1. Баранова Катерина – «Інноваційні види реклами та їх застосування в туристичній сфері»;

               2. Катуніна Ілона – «Обгрунтування доцільності впровадження кемпінгових турів на туристичний ринок Південного регіону України»;

               3. Рзаєва Ельміра – «Проєктування гастрономічного майстер-класу».

Спеціальність «Товарознавство»:

              1. Баранова Катерина - «Основні аспекти власного вирощування та використання мікрозелені ресторанами»;

             2. Катуніна Ілона - «Порівняльна оцінка сичужних сирів українського та європейського ринків»;

             3. Лупов Ігор - «Порівняльна характеристика фабричного та лабораторного коньяків».

Спеціальність «Готельно-ресторанна справа»:

1. Кривенко Дмитро – «Сучасна парадигма формування стратегії розвитку підприємств готельного господарства на прикладі готелю «Оптіма Херсон».

 

Спеціальність «Суднобудування та водний транспорт», напрям: «Морський та річковий туризм»:

              1. Логвиненко Юлія – «Круїзне судноплавство − перспективний сегмент світової туристичної індустрії».