Лют 04, 2022
доцент Любенко О.І.

Актуалізація практичної підготовки молодших бакалаврів спеціальності 204 Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва

article-image

Навчальний процес у ХДАЕУ не обмежується аудиторними заняттями – поряд з традиційними формами навчання проводяться виїзні заняття в умовах передових підприємств, де здобувачі вищої освіти поглиблюють знання про виробничі процеси та ефективно реалізують практичну складову, що в свою чергу позитивно трансформує мотивацію до їх навчання.

У рамках вивчення дисципліни «Основи птахівництва» на базі філії «Чорнобаївське» ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» за ініціативи викладачів кафедри технології виробництва продукції тваринництва 03 лютого 2022 року відбулося виїзне заняття здобувачів початкового рівня (короткий цикл) освітньо-професійної програми «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Філія «Чорнобаївське» є провідним підприємством з виробництва харчових яєць під торговою маркою «Квочка», має сучасне технологічне обладнання, утримує високопродуктивні кроси курей-несучок «NOVOgen brown», «NOVOgen white», з якими й мали можливість ознайомитися здобувачі під час виїзного заняття.

Заступник начальника промислової зони, представник Ради роботодавців біолого-технологічного факультету - Ольга КОЛОМАЦЬКА розповіла про основні етапи виробництва харчових яєць з використанням кліткового обладнання «SALMEТ» їх збір та сортування на сучасних установках «MOBA».

Здобувачі вищої освіти отримали практичний досвід щодо керування технологічними процесами виробництва харчових яєць за допомогою сучасної Digital System Microclimate; системами конвеєрів, роздачі кормів, прибирання посліду в пташниках.

По закінченню заняття було проведено обговорення підсумків про роботу підприємства, про умови праці, соціальне забезпечення працівників, а також про можливості майбутнього проходження виробничої практики на базі підприємства.

Адміністрація університету та факультету висловлює щиру подяку керівництву філії «Чорнобаївське» ПрАТ «Агрохолдинг Авангард» за відмінний прийом та організацію проведення такого виду заняття.