Лют 16, 2022
Піскун Єлизавета

Перший місяць успішного навчання майбутніх агроскаутів!

article-image

Агроскаутинг — топ-професія  найближчого майбутнього та дієвий інструмент для збільшення врожайності й прибутку аграрних виробників. Так ХДАЕУ в партнерстві з ГО «Херсонська обласна сільськогосподарська дорадча служба»  вже на протязі місяця реалізують проєкт з підготовки агроскаутів «Агроосвіта для молоді - якісний агросервіс для виробників», в рамках програми USAID, що реалізовується компанією Кімонікс Інтернешнл (Chemonics International) .

До навчання залучені фахові викладачі-практики, агрономи-консультанти сервісних компаній, дорадчих служб та провідних господарств України. Професіонали своєї справи знають як підготувати молодих фахівців нового перспективного напрямку професійної діяльності в агропромисловому секторі, якими вже сьогодні зацікавлені провідні агрокомпанії України. Головна мета викладачів курсу агроскаутингу – якісно та професійно підготувати 30 агроскаутів.

Організаторами було розроблено програму навчання агроскаутів, календарно-тематичний план проведення занять та курс теоретично-практичного навчання, який передбачає проведення сезонних виробничих практик і підсумкової атестації агроскаутів з видачею свідоцтва недержавного зразка.

За час навчання майбутні агроскаути отримають практичні навички, опанують сучасні методи агрохімічного, фітосанітарного моніторингу багаторічних насаджень та польових культур, ознайомляться з основами перспективного ІТ-моніторингу, отримають вміння працювати з сучасними приладами ознайомляться з досвідом роботи сучасних агропідприємств, тощо.

Пам’ятай – обираючи ХДАЕУ – ти обираєш найкраще!