Новікова Наталя Володимирівна
1. Dzyundzya, O., Novikova, N. The prospect of the transfer of eggplants in food powder. Technological innovation: engineering, manufacturing, agricultural complex and zoology: collective scientific monograph. Dalass, 2020. С. 2–17.
1. Dzyundzya, Oksana; Novikova, Natalya. The prospect of the transfer of eggplants in food powder. 2020.
2. Удосконалення технології приготування вафельних трубочок з фруктовою начинкою за рахунок використання безглютенової сировини. Галузеві дослідження XXI століття: аграрні науки, зоологія та ветеринарія, виробництво и технології (1-е изд.): колективна наукова монографія, Європейська наукова платформа. м. Вінниця. 2021.
1. Дзюндзя О.В. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders / О.В. Дзюндзя, В.Г. Бурак, О.В. Аверчев, Н.В. Новікова, І. О. Pяполова, А.В. Антоненко, Т.В. Бровенко, М.Ю. Криворучко, Г.Толок // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. Vol.5, Issue 11 (95). P. 14–20.
2. Research into the use of energy efficient presses for cutting textile materials –fibres and textil-2020 Vol 2, P 89-95.
1. Новікова Н.В., Ряполова І. О. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчовоїпродукції Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. №. 4 (67). С.196-202
2. Ряполова І. О. Новікова Н.В. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип 4 (67). С. 202-208.
3. Новікова Н.В. Проведення контролю якості йогуртів та визначення їх конкурентоздатності Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип. 2 (65).С. 131-137
4. Новікова Н. В. Бурак В. Г. Формування змісту навчання етнічної кухні Китаю у студентів харчової галузі. Вісник Херсонського національного технічного університету .2019. № 2 (69) - С. 82- 87
5. Бурак В. Г., Новікова Н. В. Дослідження впливу параметрів технології виробництва мясних охолоджених напівфабрикатів на безпечність продукції відповідно принципів ХАССП.. Вісник Херсонського національного технічного університету.2019. №.2 (69) С. 70-82
6. Дзюндзя О. В. INVESTIGATION OF TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF POWDER OF EGGPLANTS / О. В.Дзюндзя, В. Г. Бурак, О. В. Аверчев, Н. В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г. А. Толок // «EUREKA: Life Sciences» - 2018, - Vol. 5, р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних:РИНЦ, ResearchBib, Journalindex,Eurasian Scientific Journal Index,IndianScience.in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi:10.21303/2504-5695.2018.00723
7. Новікова Н. В., Камєнєва Р. С. Використання нетрадиційної сировини для поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- (73) - С. 48-54
8. Новікова Н. В., Ряполова І.О. Проблеми впровадження інновації у харчовій промисловості / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- 1(72) - С. 117-123
9. Ряполова І.О., Новікова Н. В. Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру/ Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- 1(72) - С. 129-135
10. Новікова Н. В., Драга А. Ю. Використання пряно – ароматичної сировини в хлібопеченні/ праці Таврійського державного агротехнологічного університету – 2020 – Вип. 20, Т.1. – С. 187-193.
11. Новікова Н. В., Дронов О. П. Визначення фізико - хімічних та органолептичних показників якості нових вафель функціонального призначення Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету Вип. 11. Том 1. 2021 р. С. 25
12. Новікова Н. В., Кірін В. О. Інноваційні технології виробництва м’ясних напівфабрикатів шляхом збагачення їх мікронутрієнтами. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. Вип. 11. Том 1. 2021 р. С. 30.
13. Бариляк О. В. Новікова Н. В. Аналіз ринку кондитерських виробів та удосконалення рецептурного складу вафельних трубочок у технології виробництва безглютенової продукції. Таврійський науковий вісник (технічні науки). Випуск 2. 2021 р. .С.21.
14. Новікова Н. В. Товарознавча оцінка пельменів функціонального призначення. Таврійський науковий вісник (технічні науки). Випуск 1. 2021 р. С.30-35
1.Новікова Н.В. Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне. «Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування» Міжнародна науково-практична конференція 19–20 квітня 2018 року м. Київ.
2.Новікова Н.В., Похіл К. Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне. «Використання біотехнології в молочній промисловості» Міжнародна науково-практична конференція 19–20 квітня 2018 року м. Київ.
3.Новікова Н.В, Бурак В.Г. «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини». VIІI Міжнародна науково – практична інтернет – конференція «Класифікація харчових добавок» 19-20 квітня 2018 м. Кривий Ріг.
4.Новікова Н.В, Бурак В.Г. «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини». «Використання харчових добавок при виробництві м’ясних напівфабрикатів» VIІI Міжнародна науково – практична інтернет – конференція 19-20 квітня 2018 м. Кривий Ріг.
5. Новікова Н.В.Ряполова І.О. «INNOVATIVE APPROACHES TO THE DEVELOPMENT OF SCIENC «Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції» Європейська наукова платформа Міжнародна науково-практична конференція 01 червня 2018 рік м. Дублін
6. Ряполова І.О. Новікова Н.В. «INNOVATIVE APPROACHES TO THE DEVELOPMENT OF SCIENC «Аналіз біологічних ризиків під час первинної переробки яловичини» Європейська наукова платформа Міжнародна науково-практична конференція 01 червня 2018 рік м. Дублін
7. Валюх М. Д., Новікова Н. В. Актуальні питання сьогодення «Аналіз основних небезпечних чинників згідно концепції ХАССП при виробництві харчової продукції» Міжнародна науково- практична конференція 20 березня 2018. м Віниця
8. Бурак В.Г, Новікова Н.В. Перспективні напрямки наукової думки «Основні аспекти запобігання перехресному забрудненню молочної продукції відповідно програми ХАССП» Міжнародна науково – практична конференція 18 квітня 2018 рік м. Тернопіль
9. Новікова Н.В, Бурак В.Г. Перспективні напрямки наукової думки «Гістологічні дослідження м’ясної продукції» Міжнародна науково – практична конференція 18 квітня 2018 рік м. Тернопіль
10. Новікова Н. В. Актуальні питання розвику економіки, харчових технологій та товарознавства «Правове забезпечення якості та безпеки продуктів в Україні» ХLI міжнародна наукова студентська конференція 17-18 квітня 2018 рік м. Полтава
11. Новікова Н. В. Розвиток сучасних технологій та науковий потенціал світу «Асортимент харчових добавок» Міжнародна науково – практична конференція 29 липня 2019 р. м. Лондон, Великобританія
12. Новікова Н.В., Царюченко А. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі «Енергетичні напої та їх вплив на організм людини» Всеукраїнська студентська науково – практична конференція 14 травня 2019, м. Херсон.
13. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції «Аналіз особливостей інновацій в харчовій індустрії» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.
14. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції «Аналіз особливостей інновацій в харчовій індустрії» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.
15. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції «Розвиток в Україні індустрії здорового харчування» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.
16. Новікова Н. В. Наукові засади підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва «Стан організації виробництва функціональних молочних продуктів» ІІІ Міжнародна науково – практична конференція 30-31 жовтня 2019 р. м. Харків.
17. Новікова Н.В., Антоненко Н. А. Застосування принципів НАССР для забезпечення якості та безпечності при виробництві зернових хлібців. Сучасний рух науки. . Міжнар. наук.- практ. конф. Дніпро:,2020. С. 114-115
18. Новікова Н. В., Драга А. Ю. Проблеми та перспективи використання пряно – ароматичної сировини у технологіях хлібобулочних виробів. Наука, технології, інновації: тенденції розвитку в Україні та світі Міжнар. наук.- практ. конф. Харків:,2020. С. 26- 28
19. Новікова Н. В., Камєнєва Р. С. Технологічні підходи у підвищенні харчової та біологічної цінності вафельних тортів. Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень. Міжнар. наук.- практ. конф. Луцьк:,2020. С. 114-115
20. Новікова Н. В., Дронов О. П. Визначення показників якості нових вафель функціонального призначення // Міжнародна науково – практична конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». Національний університет біоресурсів та природокористування України.2021
21. Бариляк О. В. Новікова Н. В. Аналіз рецептурного складу вафельних трубочок у технології виробництва безглютенової продукції. Міжнародна науково – практична конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». Національний університет біоресурсів та природокористування України 25-26.03. 21.
22. Новікова Н. В. Фізико - хімічні показники якості вафель функціонального призначення. VIII Міжнародна наукова інтернет конференція «Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів». м. Полтава, 25-26 березня 2021 р
23. Новікова Н. В., Кірін В. О. Виробництво напівфабрикатів з використанням продуктів функціонального призначення. VIII Міжнародна наукова інтернет конференція «Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів». м. Полтава, 25-26 березня 2021 р
24. Бариляк О., Новікова Н. В. Планування оптимізацій виробничого процесу вафельних трубочок з фруктовою начинкою спеціального призначення. Всеукраїнської науково-практичної конференції. Херсонський державний аграрно –економічний університет. м.Херсон. 06.05.21
25. Новікова Н. В. Інноваційний процес та інноваційний продукт. Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасний та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні» Херсонський державний аграрно –економічний університет. м.Херсон .23.04.21
26. Новікова Н. В. Екологічні аспекти використання води при виробництві харчових продуктів. ХII Всеукраїнська науково – практична конференція. Одеська національна академія харчових технологій. 25-26 березня 2021 р.
Херсонський національний технічний університет, кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації, свідоцтво № 495 з 08.02.2021 по 09.03.2021 р.
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» з 27.11.2017 р. по 27.12.2017 р.
Національний університет біоресурсів і природокористування України, ННІ післядипломної освіти, свідоцтво СС 00493706/001466-16, від 24.04.2017 – 05.05.2017 р.
Національний університет біоресурсів і природокористування України, ННІ післядипломної освіти, свідоцтво СС 00493706/001466-16, від 17.10.2016 – 28.10.2016 р.
- Лабораторна справа підприємств харчової промисловості
- Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості
- Основи сенсорного аналізу харчових продуктів
- Мікробіологія молока і молочних продуктів
- Товарознавство харчових продуктів
- Технологія виробництва органічної продукції
- Інноваційні інгредієнти харчових виробництв
Кількість наукових та навчально – методичних праць - 48: із них 2 колективні монографія, 14 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікацій в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 4 патенти на корисну модель.